Slik lager du en hesteblogg

Hester er sterke og kloke dyr, og de er høyt elsket av mange mennesker. Noen tar ridetimer, noen kjøper egen hest, og noen skriver hesteblogg på nettet. Felles for alle hesteelskere er at de er engasjerte, og gjerne vil dele hesteinteressen sin med andre. Hvis det frister å lage en egen hesteblogg, følger det noen tips her.

Brukervennlighet

Alle blogger bør være oversiktlige og brukervennlige. Det gjelder å velge en nøytral bakgrunn, og unngå unødige forstyrrelser. Velg også en font som er lett å lese, og skriv engasjerende. Ikke bruk for mange faguttrykk. Skriv heller lettfattelig, slik at folk som ikke er hesteksperter også forstår innholdet. Det er også viktig å oppdatere bloggen jevnlig, slik at de besøkende hele tiden finner noe nytt og spennende.

Stell og mating

Artikler som stell og mating av hester er alltid av interesse, både for hestevante og for de lesere som nettopp har begynt med ridning. Ikke fokuser bare på stell av konkurransehester, for de fleste hesteinteresserte driver med hester på hobbybasis. Lag en blogg som har informasjon til alle.

Sykdommer hos hest

Selv om de fleste ikke liker å tenke på det, kan hester også bli syke. Noen sykdommer er ufarlige, mens andre kan være alvorlige og smittsomme. Det er viktig å skrive om sykdommer, både hvordan de oppdages, hvordan de utarter seg, og hvordan man kan unngå sykdom eller ta seg av syke hester.

Konkurranser

Skriv gjerne om ulike hestekonkurranser, enten det er sprangridning, mounted games eller andre konkurranser. Husk at leserne kan være interessert i mange ulike konkurranseformer, ikke bare den bloggens forfatter liker. Skriv variert og engasjerende, slik at flere blir interessert i å konkurrere enten på høyt nivå eller på lokalt nivå.

Bilder

En blogg trenger bilder. Det finnes mange hestebilder på nettet. Noen av dem kan brukes gratis, mens andre koster noen kroner. Bloggen blir enda mer personlig dersom man bruker egne bilder. Legg ut bilder av ulike hesteraser, av konkurranser eller av hester som koser seg på beite. Hesteelskere får aldri nok av hestebilder, men tenk litt gjennom hvordan bildene legges ut. Ikke legg ut store bilder midt i teksten. Det gjør teksten tunglest. Legg heller bildene på siden av teksten, slik at de ikke forstyrrer leseflyten. Det er bedre å legge ut mange små bilder i stedet for et par store. Legg gjerne også ut bilder av stell og mating og dagliglivet i stallen.

Personlige opplevelser

En blogg skal være personlig, så ta gjerne med personlige opplevelser. Skriv om alt fra rideturer i skogen til konkurranser. Ta gjerne med morsomme hendelser, og ikke vær redd for å ta med et par tabber, heller. Leserne kan lære av erfaringene og hendelsene de leser om. Skriv gjerne om de første ridetimene, det første møtet med en hest, og alt mulig annet som passer inn i bloggen.

Morsomme fakta om hester

Det finnes mange hesteraser og mye informasjon som kan legges ut. Mye av faktainformasjonen er både nyttig og morsom. Hesteelskere får aldri nok av morsomme fakta, heller.

Det viktigste når man skriver en blogg, er å gjøre bloggen personlig og litt annerledes enn konkurrerende blogger. Det kan være lurt å se på andre blogger for å få noen tips, men det gjelder å finne sin egen vri, og ikke kopiere andre blogger verken i utseende eller innhold. Det personlige aspektet kan gjøre bloggen unik. Husk også at blogging skal være morsomt. Dersom det ikke er morsomt å skrive bloggen, er det heller ikke morsomt å lese bloggen. Leserne merker det dersom bloggeren ikke er engasjert i bloggen sin.